Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /storage/content/55/156155/xn--stmmagitarr-m8a.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3380 Verktyg som hjälper din gitarr att låta briljant

Verktyg som hjälper din gitarr att låta briljant

Att ha en väl stämd gitarr är det bästa sättet att säkerställa att det låter bra. Dock är stämningen på gehör en knepig färdighet som kommer med tiden. Lyckligtvis finns det flera praktiska verktyg för att göra stämning till en mindre tidskrävande och enkel process.

Om du just har börjat spela gitarr så finns det flera bra online video demonstrationer som visar dig hur du ska stämma din gitarr. Vare sig du är nybörjare eller en erfaren musiker, bör varje gitarr spelare ha en digitalstämmare till hands.

Stämmarna finns i flera former och storlekar och kan användas med akustiska gitarrer och elgitarrer, samt ”basgitarrer”. En standard stämmare kostar ca 200 kr, med vissa stämmare kan du ansluta din gitarr direkt dessa är lämpliga om du står mycket på scen eller spelar ofta i studio, dom kostar mellan 400 – 800 kr.

Nedan finns några väldigt fräcka verktyg och tips som hjälper dig med att ha en bra klingande gitarr.

1. En bra gitarrstämmare som kan arbeta med akustiska gitarrer och elgitarrer, samt basgitarrer, är Boss TU80 kromatisk stämapparat & metronom. Denna tuner fungerar med både en 7-strängad gitarr och en 6-strängad bas. Det är ett billigt och enkelt verktyg att använda.

2. Det finns även apparater, som du fäster på din gitarr. Om du spelar ute mycket, kan du att ha en sådan, det gör det mycket enkelt att stämma gitarren mellan låtarna, det kommer att undanröja letandet med att hitta en gitarrstämmare när du står på scenen.

3. Ett annat bra verktyg när du är på scenen är en digital gitarrstämmare med pedal. Denna gitarrstämmare gör det möjligt stämma din gitarr helt tyst när du är på scenen. digital gitarrstämmare med pedal kostar runt 700 kr.

4. Om du spelar in i en studio, är det viktigt att stämningen på din gitarr eller bas är helt exakt. Med hjälp av en digital Rackmount stämmare gör detta möjligt. Patentskyddade kretsar låser tonen, ignorerar övertoner som förvirrar mindre mottagare. Dessa typer av mottagare kan kosta ca 1000kr.
Andra verktyg för tekniskt kunniga gitarrister finns tillgängliga online och som iPhone-program. Naturligtvis rekommenderas dessa inte när du spelar på scen, men kan vara mycket användbara hemma.

5. Du kan hitta en mängd gitarrstämmare på nätet genom att söka på ”gitarrstämmare”

6. ”Finns det en app för det?” Är en vanlig fråga i dessa dagar och svaret i fallet med gitarrstämmare, är ja, det finns en app för det. Gibson har ett utmärkt iPhone applikation som är gratis, tillåter alternativa stämningar, och inkluderar även en metronom, ackord och lektioner.

Vilket verktyg du än väljer för att stämma din gitarr, se till att du stämmer ofta. Din gitarr låter bra och det kommer att hjälpa dig att lära dig hur du ska stämma din gitarr på gehör – utan en digital gitarrstämmare!