Perfekt stämd gitarr men låter ändå ostämd!

Om din gitarr inte är ett gjord till ett musikaliskt mästerverk, liksom de flesta, så kan den ha en tendens att stämma ur sig lite mer än den borde och vi här på Stämma gitarr upptäckt under åren vad som kan hjälpa.

Din gitarr kan låta ostämd när du spelar ett ackord även om du just har stämt den med allt vad det innebär. Det kan faktiskt finnas många orsaker bakom detta men här är några av mina tips för dig att prova. Jag hoppas att det kommer att underlätta din frustration lite.

Gör det dig galen när du spelar ett ackord eller två och känns som stämningen inte är helt rätt, då tar du dig tid att stämma in varje sträng så att E ackordet låter rätt.

Sedan spelar du ett G ackord och det låter då ostämd, då försöker du att att stämma in varje sträng så att G ackordet låter rätt, men då låter inte E ackordet rätt
Det går bara runt.

Jag har spelat på många dåliga gitarrer under åren och den snabbaste och enklaste sättet du kan försöka lösa detta är EG testet.

Oavsett om du har ställt in din gitarr med den manuella tekniken, eller en elektronisk gitarrstämmare, betyder det inte nödvändigtvis betyda att din gitarr låter perfekt för alla ackord om din gitarr inte är perfekt inställd.

Tyvärr kan detta vara ett större problem som kan behöva expert hjälp (dvs. Stallet eller sadeln inte är rätt in justerade ), men för en snabb lösning gör så här:

Stämma gitarr Tips – E G Test
– Stämma din gitarr på vanligt sätt
– Spela standard ackord E och lyssna på om det låter bra eller inte
– Spela standard ackord G och lyssna igen
Om det låter perfekt, bra, men här kan dessa två ackord belysa ett problem.
Om ett ackord låter bra, men det andra inte, så ta och lista ut vilken eller vilka strängar som är problemet. Av någon anledning har jag funnit att G-strängen är vanligtvis boven i dramat, nästan alltid är G-strängen med på listan eller kanske den enda, jag har ingen aning varför.

Låt oss säga att det är G-strängen som är problemet i detta exempel. Nu försöker du ställa in ”G” sträng så att det låter någorlunda bra när du spelar både ackord E och ackord G

Detta är fantastiskt träning för öronen och kommer att bidra med att du lär dig gehör. Du kanske upptäcker att om du inte gör detta, kommer endast en del av de låtar du spelar låta bra, vissa ackord kommer att låta fruktansvärt.

Försök hitta en gyllene medelväg med detta EG test för det kan göra väldigt stor skillnad och det har stoppat mig från att köpa en ny gitarr.

Det finns många fler tips i min rockärm, detta är bara en och det är den i särklass mest effektiva för detta problem, eftersom det går så snabbt och enkelt och du kommer att bli förvånad över resultaten.

Tyvärr är det så att detta kanske bara fördröjer det oundvikliga, kanske måste du lämna in gitarren för justering eller köpa en ny.